Siirry pääsisältöön

Saisimmeko vihdoin asiointiparkkipaikkoja Kivistöön?

 

Kivistö on pitkään ollut surullisenkuuluisa surkeasta paikoitustilanteestaan, josta kärsivät niin asukkaat kuin yrittäjät. Tilannetta puolustavia valtuutettuja ei tällä kaudella valtuustosta juurikaan ole löytynyt. Kaupungin toimintaa ohjaaviin valtuustossa hyväksyttyihin asiakirjoihin on saatu mainintoja asian kuntoon saattamisesta. Kaupunkistrategia toteaa: ” Kaupunki hakee ratkaisua keskustojen pysäköinnin haasteisiin.”  ja palveluverkkosuunnitelma: ” Kivistön keskustassa turvataan riittävä määrä pysäköintipaikkoja, jotta suuralueen asukkaat pääsevät keskustan palveluiden äärelle.” Palveluverkkosuunnitelmaan liitetyt lauseet lähtivät porvariryhmän ehdotuksesta, eikä niiden lisäämistä yksikään ryhmä vastustanut. Vantaan päätöksentekijöiden tahtotila on näin selvä: Kivistön keskustaan tarvitaan parkkipaikkoja.

Topaasiaukion taakse on tullut asiointia varten parkkipaikkarivi. Tätä paikoitusaluetta kaikki eivät ole löytäneet, koska sinne ei opasteta Keimolantieltä ollenkaan.  Olen ehdottanut, että asia korjattaisiin ja opasteet parkkipaikkariviin laitettaisiin. Ehdotukseeni vastattiin, että opasteita ei voi laittaa, koska nämä parkkipaikat eivät ole pysyviä. Keimolantien kadunvarsiin on tullut muutama parkkipaikka. Uuden Alepan eteen saatiin muutama kadunvarsipaikkaa vastauksena tekemäämme apteekin eteen tarvittavien parkkipaikkojen valtuustoaloitteeseen.

Vastaukset valtuustoaloitteisiin perustellaan aina. Apteekin eteen esitettyjen parkkipaikkojen aloitevastauksessa todettiin: ”Lisäksi aiemmasta Safiiriaukion tilapäisestä pysäköintijärjestelystä kaupunki sai lukuisia viihtyvyyttä ja liikenneturvallisuutta koskevia kielteisiä palautteita”. En epäile tätä hetkeäkään, koska Safiiriaukion parkkipaikoille ajettiin suojatietä pitkin. Tällaista ratkaisua en ole nähnyt missään muualla, eikä se luvalla sanoen minustakaan vaikuttanut lainkaan turvalliselta. Sitä paitsi Safiiriaukiolle pysäköinti jatkuu edelleen, vaikka se nyt onkin kiellettyä.  

Vantaalla työskentelee liikennesuunnittelussa taitavia ihmisiä, jotka varmasti saisivat pysäköinnin onnisumaan turvallisellakin tavalla. Täytyykö tuon suojatien olla niin leveä kuin se nyt on? Voisiko sen osittain korvata ajoväylälle aukiolle, jossa olisi pysäköintipaikkoja asiointia varten? Luovalla ajattelulla asiat usein saadaan ratkaistua järkevällä tavalla, ja meillä vantaalaisilla on lupa odottaa järkeviä ratkaisuja luovuttamisen sijaan. Epäilen myös, että Kivistössä kummallinen autolla ajelu kielletyissä paikoissa vähenisi, jos pysäköinti olisi jotenkin järkevästi toteutettu.

Aloitteeseemme vastannut virkamies siis kirjoitti, että kaupunki sai lukuisia kielteisiä palautteita turvallisuusnäkökulmasta Safiiriaukiolle pysäköintiin liittyen.  Hän nosti esiin, että palautteet vaikuttivat siihen, että aukiolle pysäköinti kiellettiin kokonaan. Näin ollen pysäköinnin hankaluudesta Kivistön keskustaan kannattaa myös laittaa palautetta. Vaikka meille kivistöläisille on selvää, että pysäköinti Kivistön keskustassa on tuskaisaa, se ei ole selvää virkamiehille.

Kivistöä on pitkään kehitetty vain kävelijöille suunniteltuna kaupunginosana. Parkkipaikkojen puute on saanut osan ihmisistä jopa ajattelemaan, ettei Kivistön keskustaa olisi tarkoitettu lainkaan muille kuin keskustan välittömässä läheisyydessä asuville. Näin ei tietenkään asian laita ole, vaan Kivistön keskustan on tarkoitus olla koko suuralueen keskusta. Siksi palveluverkkosuunnitelmassa linjattiin: ”Kivistön suuralue on pinta-alaltaan suurin Vantaan suuralueista, ja se on otettava huomioon Kivistön keskustan suunnittelussa. Keskustan ja sen palveluiden on oltava hyvin saavutettavissa kävellen, pyörällä, autolla ja joukkoliikennettä käyttäen.”   Nämä lauseet ovat porvariryhmän kynästä, ja kaikkien valtuustoryhmien hyväksymiä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Katse Kivistön suuralueen tulevaisuuteen

Kivistön suuralue on pinta-alaltaan suurin Vantaan seitsemästä suuralueesta. Kivistö koostuu monesta pienemmästä alueesta, joilla kaikilla on oma identiteettinsä ja erityispiirteensä. Suuraluetta yhdistää luonnonläheisyys, rauhallisuus ja yhteisöllisyys. On aika saada myös Kivistön ääntä Vantaan valtuustoon. Kivistöläisen taiteilijan Outi Antilan teos, Junan tuomat Viime päivinä olen kierrellyt paljonkin Kivistöä ja keskustellut minulle entuudestaan vieraiden ihmisten kanssa. Olen oppinut paljon siitä, mitä ihmiset toivovat Kivistön kehittämiseltä. Kivistöläiset arvostavat luontoa. Erityisesti Kvartsijuonen asemakaava huolettaa monia, sillä sen alle jäävän metsän moni kivistöläinen kokee omalle viihtymiselleen tärkeäksi viheralueeksi. Asemakaavaehdotuksen on tarkoitus valmistua syksyllä 2021. Sen jälkeen kaikilla vantaalaisilla on mahdollisuus jättää siitä virallinen muistutus. Kokemuksesta tiedän, että muistutuksilla on painoarvoa ja niitä kannattaa tehdä jokaisen, jota asia huolettaa...

Valtuustokauden puolivälin krouvi – Miksi tulin valituksi valtuustoon?

  Hyvä äänestäjäni, kiitos kun päätit valita minut Vantaan valtuustoon. Saitko sitä mitä oletit valitessasi minut? Tämä kirjoitus on sinulle vähän niin kuin puolivälin tilinpäätökseksi. Nostan tässä niitä asioita, joiden puolesta olen henkilökohtaisesti tehnyt töitä. Politiikassa on aina muistettava, että kyse on yhteistyöstä, joten mitään en tietenkään saa yksin aikaan vaan ennen kaikkea kyse on luottamuksen saavuttamisesta niin omassa kuin muissa valtuustoryhmissä.     Suurin osa äänistäni tuli Kivistöstä. Vaalikampanjani kohdistui pitkälti Kivistöön, ja olenkin nostanut Kivistön asiaa paljon esiin. Vaalimainoksessani oli: ”Palveluita ja parikkipaikkoja Kivistöön”. Asukaspysäköinti on Kivistössä mennyt eteenpäin pysäköintikokeilun ansiosta. Sen sijaan asiointipysäköinti on lähes yhtä haastavaa kuin aiemminkin. Teimme Rkp:n Stefan Åstrandin kanssa valtuustoaloitteen, jossa esitimme pysäköintipaikkoja Kivistön apteekin eteen. Lopulta pienen väännön jälkeen saimme muutam...