Siirry pääsisältöön

Vantaan valtuustoon vastuullisesti ja välittäen

 Miksi olen ehdolla? Miksi olen Kokoomuksen ehdokas? Minkälaisia ajatuksia minulla on Vantaan ja Kivistön kehittämiseen?  



Kuva: Pixabay


Hyvä elämä pohjautuu toimivaan arkeen. Siihen kuuluvat sujuva liikenne, riittävän lähellä olevat laadukkaat päiväkodit ja koulut monella asteella sekä muut kaupunkilaisten tarvitsemat palvelut kuten terveyspalvelut. Näiden lisäksi kaupunkilaiset tarvitsevat yhtä paljon myös yksityisten palveluntuottajien palveluita kuten kauppoja ja ravintoloita. Kaupungin pitää luoda puitteita palveluntuottajille eli yrityksille toimia.

Kivistöstä on kasvanut pikkukaupungin kokoinen vantaalainen kaupunginosa, mutta meillä arki ei suju kaikilta osin. Kauppakeskusta ei ole saatu, ja vuokrattavia parkkipaikkoja ei ole. Sama tilanne on Keimolanmäessä, jossa ei ole edes pientä ruokakauppaa ja matkaa juna-asemalle on enemmän. Alakouluja ja yläkoulukin Kivistössä on, mutta lukiolaisille Vantaalla on paikkoja liian vähän. Kivistöläiset ansaitsevat enemmän.

Kivistön kauppakeskuksen alkuperäinen suunnitelma kariutui, ja mikä pahinta viivästytti korvaavia hankkeita. Sopimus oli kaupungin ja erityisesti asukkaan kannalta huono, koska viivästyksiä ei ollut sanktioitu. Se oli myös liian mahtipontinen: haaveiltiin Jumboa suuremmasta ostoskeskuksesta. Toimivan arjen turvaamiseksi nykyinen vaatimattomampi kauppakeskushanke riittää kivistöläisille. Tärkeintä on hankkeen realistisuus.

Uutena mahtipontisena hankkeena Vantaalle ollaan suunnittelemassa raitiovaunua. Olisiko sittenkin parempi kehittää lyhyin vuorovälein kulkevaa sähköbussiliikennettä monille vantaalaisille juna-asemillemme. Asemiltammehan pääsee sujuvasti Helsinkiin, Vantaan suurimpiin keskuksiin ja lentoasemalle.

Vastuu alkaa siitä, että välittää. Kun minä olen Kivistössä, olen kotona. Haluan kehittää Vantaata ja Kivistöä siten, että asuinalue sopii ihmisille muuttuvissa elämäntilanteissa. Ihmisen ei pidä joutua muuttamaan pois kodistaan, jos hän tarvitsee auton tai jos lapsi haluaa mennä lukioon. Minä haluan olla rakentamassa toimivaa arkea vantaalaisille.

Toimivat palvelut pitää rahoittaa. Heikommasta on pidettävä huolta, lasten ja nuorten täytyy voida opiskella ja arvokas vanhuus on turvattava. Jotta voidaan jakaa, täytyy olla jaettavaa. Yritykset työllistävät ja maksavat veroja. Se tuo jaettavaa ja hyvinvointia kaikille. Osa yrityksistä tuottaa myös asukkaille niitä palveluita, joita asukkaat tarvitsevat, jotta elämä olisi laadukasta. Näistä syistä meidän täytyy kuulla yritysten tarpeita ja luoda niille mahdollisimman hyviä toimintaedellytyksiä. Yritysten tarpeiden kuuleminen on parasta mahdollista sosiaalipolitiikkaa.

Jotta jaettavaa on, huolehditaan, että mahdollisimman moni on mukana rakentamassa yhteiskuntaa. Sitä paitsi yksilön hyvinvoinnille on tärkeää, että saa tuntea itsensä tarpeelliseksi. Työllistymistä on siis edistettävä. Vaikka henkilö olisi osatyökykyinen, hänen tulee saada osallistua yhteiskunnan rakentamiseen voimavarojensa mukaan. Nuorten ammattiin valmistuneiden mahdollisimman nopeaa työllistymistä tulee edesauttaa. Kun yksi on mukana, se luo hyvinvointia kaikille.

Valtuutettuna haluan olla aktiivinen keskustelija. Keskusteleminen tarkoittaa kaksisuuntaista viestintää, siis molempiin suuntiin. Valtuutettuna lupaan osallistua aktiivisesti keskustelufoorumien toimintaan kertomalla, minkälaisia suunnitelmia kaupungilla on. Toisaalta haluan viestiä kaupungin toimielimiin vantaalaisten terveisiä. Kerro siis sinä minulle, miten Vantaata tulisi kehittää.

Lähteet: Helsingin sanomat, Vantaan Kivistön kauppakeskus rakenteille ensi keväänä, 2.12.2015 https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002870083.html Vantaan kaupunki, Vantaan ratikka osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 23.11.2020 https://www.vantaa.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/vantaa/embeds/vantaawwwstructure/154093_Vantaan_Ratikan_OAS_23112020.pdf Vantaan kokoomus, Kivistön kauppakeskushanke etenee Kokoomuksen aloitteesta vauhdikkaaammin, 16.6.2020, http://www.vantaankokoomus.fi/artikkeli.aspx?a=vk1600620kivisto

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Saisimmeko vihdoin asiointiparkkipaikkoja Kivistöön?

  Kivistö on pitkään ollut surullisenkuuluisa surkeasta paikoitustilanteestaan, josta kärsivät niin asukkaat kuin yrittäjät. Tilannetta puolustavia valtuutettuja ei tällä kaudella valtuustosta juurikaan ole löytynyt. Kaupungin toimintaa ohjaaviin valtuustossa hyväksyttyihin asiakirjoihin on saatu mainintoja asian kuntoon saattamisesta. Kaupunkistrategia toteaa: ” Kaupunki hakee ratkaisua keskustojen pysäköinnin haasteisiin.”  ja palveluverkkosuunnitelma: ” Kivistön keskustassa turvataan riittävä määrä pysäköintipaikkoja, jotta suuralueen asukkaat pääsevät keskustan palveluiden äärelle.” Palveluverkkosuunnitelmaan liitetyt lauseet lähtivät porvariryhmän ehdotuksesta, eikä niiden lisäämistä yksikään ryhmä vastustanut. Vantaan päätöksentekijöiden tahtotila on näin selvä: Kivistön keskustaan tarvitaan parkkipaikkoja. Topaasiaukion taakse on tullut asiointia varten parkkipaikkarivi. Tätä paikoitusaluetta kaikki eivät ole löytäneet, koska sinne ei opasteta Keimolantieltä ollenkaan.   Olen

Valtuustopuheeni koskien ammattikoulusta valmistuneiden työllistymistä

Olemme monilla aloilla keskellä valtaisaa työvoimapulaa. Kun työpaikkoja etsii Oikotie -palvelusta yksinkertaisesti sijainnilla Vantaa, niitä löytyy tuhansia. Monet näistä ovat toisen asteen koulutuksesta valmistuville.   Miten voi olla mahdollista, että samaan aikaan osa valmistuneista nuorista ovat työttöminä vuosi valmistumisensa jälkeen? Selitys ei ole ainoastaan kohtaanto-ongelma. Tilastot kulkevat aina jälkijunassa, mutta viimeisimpien Vipusesta saatavien tilastoiden mukaan 17,4 % ammatillisen tutkinnon suorittaneista oli vuoden jälkeen pääsääntöisesti työttöminä. Tämä luku ei Variasta valmistuneiden keskuudessa ollut suinkaan parempi. Se oli hiukan valtakunnallista suurempi.   Yllätys ei ole, että työttömiä oli kaikilla aloilla. Variasta valmistuneiden lähihoitajien keskuudessa onneksi matala: hiukan yli 6 %. Toisaalta esimerkiksi logistiikka-alan perustutkinnon suorittaneiden keskuudessa pääsääntöisesti työttöminä oli yli 30 %. Vantaallahan on tuhansia varastoalan työpaikkoja s

Kivistön palveluiden kivinen taival kohti valoisaa tulevaisuutta

Muuttaessani Kivistöön 2008 esisopimus Kivistöön tulevista kaupallisista palveluista oli jo tehty. Sen jälkeen suunnitelmia ja riitoja on ollut monenlaisia. Tontin paikkaa on vaihdettu. On kyseenalaistettu saako jokin taho liikaa hyötyä kauppakeskuksesta. Kivistön lentomelu askarrutti Hämeenkylässä valituksen tekemiseen asti. Moni asia on huolestuttanut ja aiheuttanut toimenpiteitä. Suurin huoli lienee kuitenkin, että olemme täällä edelleen vailla monia tärkeitä palveluita. Kuvituskuva: Pixabay Kauppakeskuksen toteutuksen vetovastuussa olivat pitkään Skanska ja NCC. Mukaan tulivat myös Kesko ja HOK. Suunnitelma oli suureellinen: piti tulla Jumboa monin verroin isompi kauppakeskus. Kaupunki sitoutui suunnitelmiin ja tehtiin sopimus. Sitten alkoivat vaikeudet. Kaavasta valitettiin, mikä viivästytti hanketta noin vuodella. Oikeus hylkäsi valituksen, mutta sen jälkeen kauppakeskukseen ei löydetty vuokralaisia. Kivistön vetovoima ei riittänyt, kun kilpailtiin samoista toimijoista Triplan j